Sosyal Merkez
10 dönümlük üçüncü parselin zemin özellikleri de dikkate alınarak sosyal alan (Çok Amaçlı Sosyal Merkez işlevli oturma alanları, deneme ve öğrenme amaçlı tarımsal ürün serası, kreş, doğrudan üreticilerin ürünlerini sattığı pazaryeri, halı yıkama yeri, spor alanı) olarak ayrılması amaçlarına uygun olarak tasarım çalışmaları güncel ihtiyaçlara göre planlandı.
Bu kapsamda Düzce Umut Atölyesi’nin de desteği alınarak çok amaçlı sosyal merkezin ruhsatlandırılması sürecine öncelik verildi. Bu nedenle 1. etap dahilinde kaba inşaat tamamlandı. 2017 mayıs ayına kadar bütünüyle tamamlanması düşünülmektedir.
Düzce Umut Atölyesi ve Plankton Project gönüllüleri tarafından ortakların görüşlerini almak suretiyle birlikte tasarım süreci tamamlandı. İç mobilya tasarımları da aynı heyetler tarafından yapıldı, üretildi. Çatı tasarımı ve imalatı ise restorasyon hocası tarafından malzemeleri de maliyetine alınarak gerçekleştirilecektir. Duvar kapatmaları, duvar malzemesi üreten bir firma tarafından karşılanmıştır. Hızla faaliyete geçilmeye çalışmamızın sebebi ise dar gelirli kooperatif ortaklarımızın içinden dışarıda iş bulamayan ortaklarımıza doğal gıda üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi çalışmalarına başlayabilmek içindir.
Aynı zamanda söz konusu mekanın tasarımı içerisinde yer alan bölümler kooperatif ortaklarının sosyal-eğitimsel-inançsal etkinliklerinin de yapılabileceği mekan olarak düşünülmektedir.